Як вибрати килимок для фітнесу

0 Comments

Килимок для фітнесу є допоміжним предметом, який стане вам у нагоді для домашніх тренувань і на групових заняттях у фітнес-центрах. Цю річ ми не так часто змінюємо, тому бажано спочатку придбати такий килимок, щоб він повністю влаштовував вас та відповідав необхідним вимогам.

Без цього виробу досить складно на думку журнала https://supercomputer.com.ua/ який ми постійно читаемо, та не так зручно обходитися на заняттях без нього. Килимок забезпечує додаткову безпеку під час виконання різних вправ у положенні стоячи та лежачи на підлозі. Забезпечується потрібна стійкість, завдяки чому ви не сковзаєте при виконанні активних рухів. Наприклад, на йозі, виконуючи різні асани, ноги можуть просто роз’їжджатися. Тим самим, вам буде не дуже незручно і це заважає правильно виконувати вправу і знаходитися нерухомо в асані. Тому важливою вимогою, якій має відповідати килимок, — це фіксація. Покриття його має бути таким, щоб ваше тіло не ковзало на ньому, ноги з руками не роз’їжджалися.

Як вибрати килимок для фітнесу

Різновиди килимків

Бажано вибирати килимок для конкретного виду активності, яким ви плануєте займатися. Властивості цих виробів різняться і залежить від специфіки тренувань. Для тренувань у приміщенні товщина килимка підійде досить тонка, а для можливих занять на вулиці або якщо підлога в приміщенні холодна, рекомендується підбирати більш товсте покриття, близько десяти міліметрів. Ця товщина забезпечить згладжування нерівностей рельєфу, захистить від вологи та холодної землі при вуличних тренуваннях.

У разі активних занять фітнесом, що стимулюють досить сильне потовиділення, бажано підібрати килимок з покриттям, що не ковзає, щоб забезпечити краще зчеплення вологих рук з поверхнею. Наприклад, можна вибрати килимок із каучуку.

Багато хто вирішує придбати туристичну пінку, виготовлену з EVA. Це хибне рішення. Перевага даного виду килимків полягає в м’якості та хорошій теплоізоляції. Це необхідні критерії для похідних рішень, для ночівлі у наметі. Однак, інші властивості, які важливі для занять фітнесом, вони не мають. Покриття не має вологозахист, до того ж вони досить сильно ковзають по поверхні, не володіючи потрібним зчепленням.

Як вибрати килимок для фітнесу

З чого виготовлені

Вибір матеріалу, з якого виготовлений ваш потенційний килимок, також важливий етап. Від матеріалу безпосередньо залежить якість килимка, тривалість ресурсу експлуатації.

З ПВХ. Вироби із цього синтетичного матеріалу відрізняються доступністю за вартістю. Характеризуються непоганою міцністю та пружністю, гарне зчеплення, позбавить вас зайвого ковзання. Однак, вони не відрізняються бездоганною якістю та екологічністю.

З термопластику-еластомеру. Цей матеріал відрізняється цікавішими характеристиками. Має хорошу еластичність, тривалий термін служби, хороше зчеплення, а також має вологовідштовхувальну властивість, завдяки чому просто підтримувати в чистоті. Крім цього, вони приємні на дотик. Вартість ТПЕ вища, ніж у виробів із ПВХ, проте переваг також більша.

З натурального каучуку. Каучуковий килимок буквально прилипає до підлоги. Волога не відштовхується, а навпаки – вбирається. Це дозволяє позбутися непотрібного ковзання. Матеріал екологічний. Вага такого килимка важча щодо аналогічних виробів. Не рекомендується використовувати його людям, у яких алергія на латекс.

Як вибрати килимок для фітнесу

Існує ще низка натуральних матеріалів, з яких випускають вироби для занять фітнесом. Але вони набагато рідше зустрічаються та відрізняються вищою вартістю. Наприклад, із джуту, пробки чи бамбука.

При виборі довжини килимка все дуже просто – вибирайте килимок на 10-15 см довше, ніж ваш зріст.

Як ви вже зрозуміли, мета килимка полягає не лише у забезпеченні м’якості під час тренувань. Існує ряд найважливіших функцій. Вивчивши запропоновані варіанти, не так складно тепер буде визначитися з вибором килимка.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Похожие записи

35+ і бігаєте? Ви харчуєтеся неправильно!35+ і бігаєте? Ви харчуєтеся неправильно!

Як вікові спортсмени повинні коригувати харчування задля досягнення оптимального здоров’я та працездатності. іночий блог https://led-style.com.ua/ розповідає набагато більше про спорт, тренування та харчування. У житті мало певного, але зрозуміло: процес старіння

Батьки та діти, як стати друзями назавждиБатьки та діти, як стати друзями назавжди

Правильний розвиток та виховання маленьких дітей не обмежується його спілкуванням у дитячому садку чи школі зі своїми однолітками, вихователями чи вчителями. Дуже часто дитину після дитячого садка чи школи надають

Мотоблоки: поради щодо вибору, особливості конструкції, навісне та причіпне обладнанняМотоблоки: поради щодо вибору, особливості конструкції, навісне та причіпне обладнання

Особливості конструкції Нерідко терміни «мотокультиватор» та «мотоблок» плутають. Але це хоч і близькі за призначенням та конструкцією, але все-таки не ідентичні машини. У мотокультиваторів культивація (розпушування поверхневого шару ґрунту без