Як вирощувати помідори вдома восени та взимку: головні правила

Як вирощувати помідори вдома восени та взимку: головні правила

0 Comments
Як вирощувати помідори вдома восени та взимку: головні правила

Навесні і влітку багато хто пробує вирощувати будинки різні овочі (у тому числі і томати), і в них дійсно виходить зібрати відмінний урожай. Проте восени та взимку мало хто наважується на такі експерименти. А якщо і вирішуються, то скаржаться на те, що рослини витягуються, жовтіють і зовсім не плодоносять.

Однак при належному догляді ви зможете зібрати врожай помідорів і восени, і взимку. Головне — правильно все організувати та не пускати ситуацію на самоплив. До речі у помідора повинна бути відповідна обробка, про це читайте тут https://barra.com.ua/?p=33865.

Чому томати погано ростуть вдома восени та взимку

Є дві головні причини, через які томати можуть почуватися некомфортно в домашніх умовах в осінньо-зимовий період — погане освітлення та негативний вплив включених батарей опалення, які сильно сушать повітря. Тому до списку звичних складових догляду за томатами (начебто підживлення та поливу) доведеться враховувати ще й боротьбу з цими проблемними факторами.

Як доглядати томати осінньо-зимовий період

  1. Висвітлення

Без гарної фітолампи восени та взимку точно не обійтися. Без неї ваші томати сильно витягуватимуться, витончуватимуться і навряд чи стануть плодоносити.

Проте зовсім необов’язково купувати дорогі професійні фітолампи. Якщо ви хочете виростити на підвіконні всього пару рослин, можна вибрати варіант і простіше.

Як вирощувати помідори вдома восени та взимку: головні правила

  1. Вирощування розсади

В осінньо-зимовий період краще вирощувати томати через розсаду, а не сіяти відразу в постійний горщик (до речі, на один низькорослий томат він має бути об’ємом мінімум на 3 літри). Розсада томатів дуже схильна до витягування, і іноді це трапляється навіть під фітолампою (якщо вона непрофесійна).

Якщо раптом розсада у вас витягнеться, її можна буде заглибити до сім’ядольних листочків при пересадці в постійний горщик. І тоді ваші томати вже більше не витягуватимуться.

  1. Полив

Якщо у вас томати ростуть поруч із батареєю опалення, то потрібно ретельно стежити за тим, щоб ґрунт повністю ніколи не пересихав, він повинен бути завжди трохи вологим. Інакше томати відчуватимуть серйозний стрес.

Але й переборщувати з поливом не варто, щоб не спровокувати розвиток грибкових захворювань та плісняви. Поливайте томати в міру просихання верхнього шару ґрунту.

Крім того, важливо періодично (хоча б раз на день) обприскувати томати по листі з пульверизатора, щоб підвищити вологість повітря навколо них. Адже батареї опалення дуже сильно сушать повітря, і це може призвести до пожовтіння та підсихання листя.

  1. Підживлення

Підгодовувати томати найпростіше спеціалізованими добривами для томатів та перців. У цьому випадку вам не потрібно розраховувати пропорції різних речовин і використовувати різні види добрив.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Похожие записи

Батьки та діти, як стати друзями назавждиБатьки та діти, як стати друзями назавжди

Правильний розвиток та виховання маленьких дітей не обмежується його спілкуванням у дитячому садку чи школі зі своїми однолітками, вихователями чи вчителями. Дуже часто дитину після дитячого садка чи школи надають

35+ і бігаєте? Ви харчуєтеся неправильно!35+ і бігаєте? Ви харчуєтеся неправильно!

Як вікові спортсмени повинні коригувати харчування задля досягнення оптимального здоров’я та працездатності. іночий блог https://led-style.com.ua/ розповідає набагато більше про спорт, тренування та харчування. У житті мало певного, але зрозуміло: процес старіння